’תורת ארץ ישראל’: תחייתו של ביטוי חז"לי וכמה כיוונים עכשוויים שלו - פוקס עוזיאל (מחשבת ישראל, 2023)
המונח ’תורת ישראל’ מצוי בספרות חז"ל. בעת החדשה, בתורתו של הרב אברהם יצחק הכהן קוק הוא משמש כביטוי לשאיפה להתחדשות התורה בזמן שיבת ציון המודרנית. במאמר זה נבחנים היישומים של המונח בעזרות השנים האחרונות. בחוגים מסוימים הוא משמש במובן של הצורך או הרצון לשוב ללימוד המקורות הארץ ישראליים - ובעיקר התלמוד הירושלמי. בחוגים אחרים הוא משמש השראה ונותן לגיטימציה לשאיפות רוחניות - ואף פוליטיות שונות.