פתח דבר - בוהק גדעון; הררי יובל (מחשבת ישראל, 2025)
אנו גאים להציג את הגיליון השישי של השנתון "מחשבת ישראל", היוצא לאור על ידי המרכז הבינלאומי למחשבת ישראל על שם גולדשטיין-גורן שבאוניברסיטת בן-גוריון בנגב. גיליון זה מוקדש לנושא "חקר המאגיה היהודית". הוא כולל ארבעה עשר מאמרים, שבעה מהם בעברית ושבעה באנגלית. הרבה מהמאמרים מבוססים על הרצאות בכנס "אחרי שאול: הכנס הבין-אוניברסיטאי השנתי השביעי לחקר המאגיה היהודית לזכר שאול שקד", שהתקיים ביוני, 2022 בחסות המרכז באוניברסיטת בן-גוריון בנגב. פרופ’ יובל הררי מאוניברסיטת בן-גוריון בנגב ופרופ’ גדעון בוהק מאוניברסיטת תל-אביב עמדו בראש הוועדה המארגנת של הכנס והוזמנו לשמש כעורכים-אורחים בגיליון זה שהוקדש לזכרו של פרופ’ שאול שקד. פרופ’ הררי הוסיף סקירה בעברית של מפעלו המחקרי של פרופ’ שקד שפותחת את הגיליון. כל המאמרים שהוגשו, עברו תהליך מיון קפדני, ונקראו על ידי שני לקטורים לפחות.