׳לא יכוון המקריב ולא יעלה במחשבתו רק לשם המיוחד׳: ביקורת הקבלה במשנתו של ר׳ משה בן נחמן - ישראלי, עודד (מחשבת ישראל, 2019)
מעט מאד ידוע לנו על קבלתם של המקובלים בפרובנס ובקטלוניה בסוף המאה השתים־עשרה ובמחצית הראשונה של המאה השלוש-עשרה. אולם מן המצוי בידינו אנו למדים על העניין המיוחד שהיה להם בכוונות התפילה, דהיינו בהדרכת המתפלל לכוון את מחשבתו במהלך התפילה למוקדים שונים בעולם האלוהות.