ספר חלומי קץ פלאות (מאורעות צבי) ועיצוב דמותה של השבתאות במאות השמונה עשרה והתשע עשרה - מאיר, יונתן (מחשבת ישראל, 2019)
בשנת 1814 נדפס בקאפוסט שברוסיה הלבנה ספר רב ענין בשם ׳ספור חלומות קץ הפלאות׳ (בראשי העמודים נוסף השם ׳מאורעות צבי׳); אשר שב ונדפס שנה מאוחר יותר באותו המקום, עם תיקונים, הוספות ושינויים מופלגים. המדפיס היה ר׳ ישראל יפה, מקורב לחסידות חב״ד, שהביא לדפוס בשלהי שנת 1814 גם את המהדורה הראשונה של ספר שבחי הבעש״ט. על פניו, לא נראה הספר יוצא דופן. היה זה מסוג אותם ספרונים פופולריים שנפוצו באותן שנים ובהם מעשי פלאות, עיבודים של מאורעות היסטוריים ושבחים של צדיקים שונים. אך הנושא היה סנסציוני למדי: פרשת השבתאות.