פסיקה והכרעה בסוגיות הגות והשקפה בעת החדשה המאוחרת: גישות עקרוניות ונוהגים רווחים - גורפינקל, אלי (מחשבת ישראל, 2019)
׳ארון הספרים היהודי׳ כולל ז׳אנרים רבים ושונים, שאפשר לסווגם, באופן כללי, לשתי קבוצות ראשיות: א. ספרות ההלכה ב. ספרות האגדה. לצד כמה מקורות העוסקים באופן מובהק באחת הקבוצות, רוב הקבצים של ספרות חז״ל (מדרשי התנאים, המשנה, התוספתא והתלמודים) כללו את שני התחומים יחדיו, אם כי בהיקפים שונים, ולפיכך באותה תקופה ההבחנה בין הקבוצות הייתה פחות ניכרת. בדורות הבאים, נפרדו התחומים זה מזה כמעט לחלוטין. יוצאים מכלל זה כמה מפעלים של ניסיון ליצור קודקס מקיף של מכלול התורה שבעל-פה על שני חלקיה, אולם נראה שאף בחלקם יש הפרדה פנימית בין שני התחומים.הספרות ההלכתית כוללת ספרות תיאורטית מסועפת (ספרות כללי הפסיקה, שהפכה מקצוע בפני עצמו), ולצידה ספרות נורמטיבית, שאותה אנו מכנים ספרות ההלכה, הכוללת את ההכרעות שהתקבלו על ידי פוסקי ההלכה משך הדורות. ספרות נורמטיבית זו התפתחה מתוך כללי פסיקה והכרעות המצויים כבר במקורות הראשוניים של התורה שבעל-פה, והיא התגבשה במספר שלבים במקביל לספרות התיאורטית.