'לית עלמה מתקיימא אלא ברזא' הסוד בזוהר ובתולדות הדת היהודית - ליבס, יהודה (מחשבת ישראל, 2020)
על פי האמור באדרא רבא הסוד הוא יסודו של עולם אפילו בענייני העולם הזה, ואין צריך לומר שכך הוא בנוגע לעולם העליוון שרזיו אינם נגלים אפילו למלאכים. אזהרה זו עשויה להשמע היום כהתרסה, כסטירת לחי לאידיאולוגיה השלטת, זו המציפה את התרבות, הפוליטיקה והתקשורת, שמעלות את ערך השקיפות, את זכות הציבור לדעת הכל. מצלמות המותקנות בכל מקום הופכותצ את כל העולם לבית האח הגדול, שבו הכל חשוף ואין דבר מעבר למה שמשתקף בו. מאחר שראייה אנושית-רציונלית גרידא אינה יכולה לחדור למהות הדברים, מבקשת המוסכמה התרבותית היום לבטל את הסוד, אף את סוד זכר ונקבה, סוד הסודות הזוהריים.