בירורים בתפיסת הפרישות הקיצונית בשכלתנות היהודית בימי הביניים - שוורץ, דב (מחשבת ישראל, 2021)
המאמר מתאר התפתחויות אחדות בתפיסת הסגפנות בשכלתנות היהודית של ימי הביניים. בחלקו הראשון הוא מתחקה אחר שורשיה בספרות ה"אדב" המוסלמית. בחלק השני הוא בוחן את המדרג שהתרחש במיוחד בעקבות פועלו של הרמב"ם. לפי מדרג זה הפרישות המינית היא היסודית ביותר, ועליה נבנות הדרכים הסגפניות האחרות. פרישות זו הסתמכה על חלקים בספר האתיקה לניקומכוס ובספר הנפש לאריסטו. בחלק השלישי המאמר בוחן יישומים פרשניים מקיפים של התפיסות הפרישותיות שנידונו בשני החלקים הראשונים. הוא עושה זאת באמצעות פרישת הפרשנות של ר' שם טוב אבן מאיור, שפעל בשלהי המאה הארבע עשרה וכתב פירוש לפירושו של אבן עזרא לתורה.